Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/d/9/4/narvikspeiderne.net/httpd.www/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

60 års markering - 12.desember

12 desember holdt vi en liten markering av vårt 60 års jubileum med Speidere i alle aldre :)

En trivelig kveld startet ute foran Knuten der Vandrerne hadde laget til bål og en velkomst gløgg.  

Deretter trakk gjestene inn og vi samlet oss rundt bordet - der det etter litt kaffe ble en presentasjons runde av alle som var til stede.   Mange års erfaring med Speiding her.  Etter denne runden kom historiene tett. 

Blant annet fortalte Anton Jensen om hvordan Knuten ble bygget og om en del som skjedde mens de var og hentet tømmeret til huset.  Der var alt klart, lastebilen - tømmeret, men traktoren, den kom ikke.  Det som skjedde da var at Speiderne brukte tauverket de hadde til å samle stokkene og før traktoren kom på plass var alt tømmeret brakt fram til veien.

Vi fikk vite om turer, slagferdighet og om hvordan jentene ble med sammen med guttene.  Morsomt å høre om tilnavn enkelte hadde fått ut i fra personlige egenskaper og om tøffe jenter som badet, og gutter som skulle kjekke seg ;)

Vennskapsbånd som varer livet ut er vel det inntrykket undertegnede sitter med en sen kveld - og en respekt for den fantastiske naturen vi har rundt oss der fru Kirkerud fortalte om hvordan tyttebær lyng rødmer om høsten, og hvordan små små levende vesener er en del av skaperverket med en sånn innlevelse at man kunne føle man var med, akkurat der og da - i nuet.

Det ble historier langt ut over kvelden og til slutt fikk vi se bilder fra en periode over 10 år - der siste bildet var fra juleavslutningen nå sist tirsdag på Jaklamyra der det ble tatt opp 6 nye Speidere. 

En fin og verdig markering.  Og vi som tar stafettpinnen videre føler en stor respekt for de som har gått opp veien foran oss.

Ørnulf Jenssen om de siste 10 årene.

Please publish modules in offcanvas position.