Fotografering av NM deltakerne

Da er vi snart klar for prøve NM og NM om en liten stund.  Følg med i Fremover :)

Påskeleir 2016

Kjære Firkløvere.

Vi ønsker å invitere deg til

Hva: Påskeleir for Firkløvere i Hålogaland krets.

Hvor: Ved Guvåghytta i Vesterålen.

Lat/Long:68°39'44"N,14°46'32"E

Når: Fredag 18. mars ­ mandag 21. mars

Vi møtes fredag klokka 20:00 ved parkeringsplassen. (Hvis du kommer senere så gi beskjed. Da møter vi deg ved parkeringa). Denne gangen skal vi med telt, ovn og utstyr til Guvåghytta. Her bor vi i telt fra fredag til mandag og har aktiviteter og turer ut fra området. Det er mulighet for bading i havet og bading i badstue. Vi planlegger også padletur med kano (det er så klart væravhengig). I løpet av helga setter vi også av tid til å planlegge sommerens firkløvertur. Fellesutstyr må vi bære i lag ned til hytta (eller dra på pulk om det er nok snø). Du må selv ta med eget personlig utstyr/sekk. Det kan være lurt med med ski eller truger, litt avhengig av snømengden. Turen fra parkeringsplassen til leiren tar ca 15 min.

Vi avslutter mandag kl 14:00 ved parkeringsplassen. 

Juletrefest

3 januar hadde Vandrerne tatt på seg å arrangere juletrefest.  De var nok litt nervøse for at det ikke skulle komme noen, men det ble fult hus og flere stoler og bord måtte bæres inn.

Småspeiderne bidro med sang og musikk og i år var det en Rover "nisse" - tror vi ;)

Loddtrekningen som er til inntekt for Vandrerne som skal til NM i speiding i år ble en meget morsom affære!  Mødrene sørget for det :)

Alle sammen var også meget imponert over mammaen som var sjef i limbo!  Flott at de voksne hiver seg med og deltar på leker og underholdning!  Det gjør det ekstra morsomt for de som hadde laget til dette.  

En takk til Vandrerne som tok utfordringen - en flott gjeng ungdom!

 

JotaJoti 2015 - Narvik

16-18 oktober huset vi speidere fra Stokmarknes og Harstad på JotaJoti i Narvik.  Mens resten koser seg på Katteratt kan undertegnede hive inn et bilde av denne flotte gjengen etter en hel natt med prating med speidere i hele verden.  Vil få en oppdatering på hvor mange vi rakk å prate med senere.

Vi stilte opp med Narvik videregående skole og elever fra IKT servicefag. Det gikk unna, og skolen står fremdeles :)

Pressemelding som er sendt avisene!

Pressemelding

6 Narvik speidergruppe – årets kretsmestre i speiding.

Direkte kvalifisert til NM i speiding 2016.

Helgen 4-6 september ble det konkurrert innen flere områder i speiding på kretsleieren på Renså i Troms. Etter en spennende konkurranse gikk 6 Narvik ut med seieren som var nokså klar før siste øvelse var gjennomført.

Gjennom kunnskap, orientering, pionering (praktiske kunnskaper), førstehjelp, matlaging ute og ikke minst et suverent lagarbeid har ungdommet stått på hele helgen.  I konkurranse med 9 andre patruljer var det tett mellom mulighetene for å oppnå eller tape poeng.

Laget besto av Trine og Einar Sæther, Karl Amund Bolstad, Trym Fridfeldt, Regine Karlsen, Kristine Karlsen, og Mikael Flygel.

Etter denne innsatsen er de direkte kvalifisert til å delta i NM i 2016.  Det er derfor bare å brette opp ermene og sette i gang å øve seg på å bli enda bedre, mer selvstendig og trygg på oppgavene de får.  I denne konkurransen må de klare seg uten hjelp fra voksne. Det må vi si de klarer fin fint etter mange år i speideren.  Som observatør var jeg innom og fikk se en flott oppsatt leir med god orden.  Ungdommer som er flinke til å samarbeide, og ikke minst en god lagånd. 

Dette var gjennomgående bra i alle speiderpatruljene fra Stokmarknes, Harstad, Ballstad og Kvæfjord.  Utslagsgivende var orienteringen som klaffet 100% og ikke minst matlaging der innbakt pizza på bål må sies å være en kunst å gjennomføre.

Takk til flinke ledere som har tatt ungdommen i opplæring, Roger Hansen, Kristian Karlsen og Ingrid Jensen.

###

For mer iniformasjon og bilder kontakt: Merete Bolstad – Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. – mobil 92062492

 

Verdigrunnlag

Speideren er en barne- og ungdomsbevegelse som bygger på speidingens internasjonale verdigrunnlag. Ved bruk av speidermetoden og speiderloven utvikler vi mennesker til å bli selvstendige og ta aktivt ansvar i samfunnet. 

Med mer enn 38 millioner speidere i verden og ca. 18 500 speidere i Norges speiderforbund varierer aktiviteten mye. Profilhåndboken skaper en helhet i hva Norges Speiderforbund kommuniserer, både internt og eksternt. 

Grunnleggeren av speideren, Lord Baden Powell har sagt: «Er det ikke lek, så er det ikke speiding». Gleden, lekenheten og det ungdommelige motet kjennetegner også dagens speidere.

Speiderens profil bygger på dagens speiding. Innspill fra speidere gjennom undersøkelsen «Sett speiding på kartet» sommeren 2005 og en nettbasert medlemsundersøkelse våren 2006 ligger til grunn for profilen. Det gir en ekte profil som speidere flest kjenner seg igjen i. 

 

 

Saturday the 20th. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins